Dani prirodnih nauka na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Dvodnevna manifestacija pod nazivom “Dani prirodnih nauka” počela je danas (26.03.2019.) u organizaciji Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ova manifestacija organizuje se po drugi put sa ciljem popularizacije prirodnih nauka i približavanja nauke mlađoj populaciji, kako bi se mogli lakše snaći u novome svijetu, svijetu nauke.

Tokom prvog dana manifestacije, odsjeke Biologija i Hemija Nastavničkog fakulteta posjetili su učenici četiri srednje škole sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona. Oko 100 učenika srednjih škola moglo je uživati u laboratorijama i praktikumima Nastavničkog fakulteta. U tu svrhu nastavnici, asistenti i studenti odsjeka Hemija i Biologija su za učenike pripremili različite interaktivne sadržaje, prije svega, namijenjene mlađoj populaciji, odnosno osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj djeci te široj javnosti.

Studenti Nastavničkog fakulteta nisu krili svoje zadovoljstvo da kroz zabavu, učenje uz igru i prezentacije učestvuju u osvještavanju šire javnosti o važnosti izgradnje društva zasnovanog na znanju i njegovoj primjeni, a učenici uživali u posjeti.