Gorili automobili i šuma

Na području Mostara juče su registrovana 4 požara. Na Rujištima i Željuši gorila je šuma, u Titovoj ulici gorio je otpad, a na Bišće Polju i Međinama automobili, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

U Tasovčićima je gorila trava i nisko rastinje, na Slipčićima i u Blatnici (Čitluk), gorila je trava i nisko rastinje, a kod restorana „Zdrava voda“ u Jablanici gorilo je nisko rastinje i trava.

U mjestu Jažve, Obri, i u Donjem selu (Konjic) gorila je trava, nisko rastinje i dio borove šume. Kod sela Prevlje, Kanjina i Živašnica gorila je šuma. I u Trusini je gorila šuma. Teren je kontaminiran minsko-ekspolozivnim sredstvima, pa vatrogasci  nisu u mogućnosti intervenisati. Na požarištu i dalje gore veća debla i panjevi.

Iz službe za Civilnu zaštitu i vatrogastvo Konjic stigle su dvije prijave o pronalasku neeksplodiranih ubojitih sredstava. Prijave su proslijeđene timu Mostar „A“ i Službi za NUS pri FUCZE – Sarajevo.

Na području HNK-a u protekla 24 sata registrovano je 9 krivičnih djela, a dogodilo se i 5 saobraćajnih nesreća, u kojima, srećom, nje bilo povrijeđenih.

(NovaSloboda.ba)