Mostar SG Staklorad: U UO Sportskog saveza mora biti neko ko će zastupati interes futsal klubova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Razočarani nedavnom odlukom gradskih čelnika da se iz Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara eliminiše predstavnik futsala, od gradonačelnika Ljube Bešlića i načelnika Odjela za društvene djelatnosti Bože Ćorića, tražimo da se u najkraćem vremenskom roku ova greška ispravi, te da se u saziv Upravnog odbora imenuje i neko ko će zastupati interese futsal kolektiva i sportskih radnika zaposlenih ili aktivnih u futsal klubovima Grada Mostara, navodi se u današnjem saopštenju UO Futsal kluba Mostar SG Staklorad.

„O važnosti futsala za sport u ovom gradu može se pisati mnogo. Ovog puta ćemo napomenuti da je Mostar SG Staklorad aktuelni prvak BiH, da je titulu osvojio i u sezoni 2017/2018, kao i ranije Kup BiH.

Takođe, naš tim je i u tekućoj sezoni prvoplasirani i sa najvećim izgledima za osvajanje. Naš gradski rival HFC Zrinjski je drugoplasirani i finalista Kupa za ovu sezonu. U slučaju da se ne udovolji našem zahtjevu, bićemo primorani potražiti i pravni lijek, kako bismo se izborili za svoja prava. Očekujemo i podršku ostalih futsal klubova u Gradu Mostaru, kojih nije malo (Zrinjski, Mostarske kiše, Velež, Rudnik…)“, stoji na kraju saopštenja Upravnog odbora Mostar SG Staklorad.

(NovaSloboda.ba)