Fudbaler Dinama završio u pritvoru zbog sumnje da je silovao 24. godišnjakinju

Fudbaler Dinama Iyayi Believe Atiemwen zbog sumnje da je silovao 24. godišnju Velikogoričanku nakon jednog večernjeg izlaska, krivično je prijavljen, te je četvrtak jutro dočekao u pritvoru.

Bilo je to nakon što je dao iskaz u policijskoj stanici, a obzirom na to da je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu procijenio kako ne postoje elementi da mu se odredi jednomjesečni pritvor, pustio ga je da se u daljem toku postupka brani sa slobode, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da su proveli kriminalističko istraživanje nad 23. godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela silovanja.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju ,osumnjičeni 23. godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu. S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu protiv polne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve odnosno sekundarne viktimizacije, nismo u mogućnosti iznositi detalje iz pitanja”, poručili su iz zagrebačke policije.

(Fena)