Veliko zanimanje za studije Sveučilišta u Mostaru

U srednjoj školi “Antun Branko Šimić” u Grudama održana je tradicionalna Smotra Sveučilišta u Mostaru, u okviru koje su se maturanti upoznali s fakultetima Sveučilišta, studijima i uvjetima studiranja.

U ime Uprave SUM-a, prisutnima se obratila prof. dr. Vesna Kazazić, naglasivši kako je Sveučilište u Mostaru akreditovana visokoškolska institucija, čije su diplome priznate izvan BiH, te da su uslovi studiranja u skladu s evropskim standardima.

Rad i aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, budućim studentima i kolegama predstavio je Julijo Zelenika, student treće godine Studija kriminalistika. 

“Studentski zbor je najviše predstavničko tijelo studenata. Članstvo u Studentskom zboru stječe se statusom na preddiplomskom i diplomskom studiju Sveučilišta u Mostaru. Kroz brojne edukacijske radionice nastojimo studentima pomoći u njihovom učenju i radu, te ih kroz mnoga takmičenja i kvizove motivišemo na još više učenja i rada“. rekao je Zelenika.

Kako bi maturanti bili što sigurniji u svom ozboru, Marija Iličić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, nekadašnja studentica Studija politologije, istakla je prednosti studiranja na Sveučilištu u Mostaru.

„A zašto baš Sveučilište u Mostaru? Jedan od glavnih razloga je taj što je otvoreno za različitosti, dijalog, nove ideje, pruža idealnu priliku da se osoba razvije u onome što voli i čime se želi baviti u budućnosti. „

Sveučilište u Mostaru jedino je javno Sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH, te broji 10 fakulteta, jednu akademiju, 9 instituta, sveučilišnu biblioteku i studentski centar. U narednom periodu biće održane smotre u Kiseljaku u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“, potom u Orašju u Školskom centru „Fra Martin Nedić“ i završna Smotra u Mostaru u 12 sati na Građevinskom fakultetu.

(NovaSloboda.ba)