Početak realizacije projekta „Život nije Instagram … Vježbaj“

U Gradskoj Vijećnici Grada Mostara upetak će, u 11 sati, biti održana konferencija za medije povodom početka realizacije projekta „Život nije Instagram …Vježbaj“.

Ovaj projekat dio je projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BIH“, koga podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

Projekat „Život nije Instagram … Vježbaj“ sprovodi koalicija za zagovaranje smanjenja faktora rizika u Mostaru. Cilj projekta je povećanje broja mladih koji su fizički aktivni u osnovnim i srednjim školama Mostara.

O projektu će govoriti članovi koalicije: Merima Hafizović, dipl. pravnik (projekt menadžer, koordinator); Nedžad Vuk, mag.eduk.nauka iz oblasti kineziologije, viši samostalni referentza sport u Gradskoj upravi Grada Mostara; Eniz Čolaković, prim.dr.,spec.hig i zdr.ekologije, Šef službe Higijene i zdr. Ekologije u Zavodu za javno zdravstvo HNK; Azemina Gubeljić, prof.pedagogije-pedagog, viši stručni saradnik za mlade u MONKS; Marijana Vilenica Obradović, roditelj, upravni pravnik, član udruženja „Naša djeca“ (član ekspertnog tima).

(NovaSloboda.ba)