Projekat BACAR na Mostarskom sajmu privrede

U sklopu implementacije projekta “Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost – umrežavanje u jadranskoj regiji” – BACAR, partneri u implementaciji projekta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organizuju učešće članica prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije na Međunarodnom privrednom sajmu u Mostaru od 9 – 13. aprila.

Posjetioci Sajma će na štandu od preko 300 m2 Projekta BACAR. imati priliku upoznati se s proizvodima i uslugama šezdeset izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Partneri u implementaciji projekta su pripremili Program događaja tokom svih pet dana izlaganja na Sajmu, a za posjetioce je pripremljena i nagradna igra sa bogatim fondom nagrada. Pored toga, na štandu su organizovane i radionice, prezentacije, degustacije domaćih specijaliteta kao i aktivnostima namijenjene djeci. Šarolika ponuda kreativaca, proizvođača i prerađivača domaćih specijaliteta, kao i širokog asortimana turističke ponude je odličan povod da se posjetioci Sajma zabave na našem štandu. 

Učešće  malih i srednjih preduzeća iz tri zemlje, angažovanih u međusobno povezanim sektorima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane su odlična prilika i za održavanje poslovnih sastanaka radi proširenja i poboljšanja ukupne poslovne suradnje prekograničnog područja na kojem se implementira Projekat BACAR.

(NovaSloboda.ba)