Povratak Carrie & Co na TV?

Autorka Candaca Bushnell planira nastavak serije „Sex and the City“, međutim, postavlja se pitanje, da li će to biti i povratak za Carrie i njeno društvo?

Dok je sve manje nade da će se snimiti treći film iz ove serije, ljubitelji televizijske serije mogli bi se radovati njenom nastavku.

Kako izvještava američki časopis “Deadline”, planirana serije bi se trebala zasnivati na novoj knjizi autorice Bushnell “Ima li još uvijek seksa u gradu?” A tu se radi o porodičnom i ljubavnom životu žena u New Yorku, i to onih iznad 50.

“Od penzionera se do sada nije očekivalo da se bave sportom, da osnivaju nove firme, da se sele u drugu saveznu državu, da imaju neobavezni seks sa nepoznatim osobama, i da sve počnu ponovo iz početka”, citirana je Bushnell.

A upravo tako izgledaju životi žena između 50 i 60 godina.

I sama Bushnell treba da doprinese scenariju za pilot epizodu, a osim toga, ona će biti izvršni producent. Da li će se likovi iz prethodne serije “Sex and the City” pojaviti i u novoj seriji, još nije poznato.

Hit serija “Sex and the City” emitovana je na TV između 1998. i 2004. godine. Radi se o ljubavnom životu četiri njujorške žene: Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis), Mirande (Cynthia Nixon) i Samantha (Kim Cattrall). Nakon završetka serije, slijedila su dva filma.

Ljubitelji filma se nadaju trećoj avanturi na velikom ekranu, ali Kim Cattrall je tu mogućnost, u međuvremenu, odbacila. Ona nikada nije htjela treći dio, izjasnila se javno. Osim toga, preko Instagrama se oštro izjasnila protiv kolegice Sarah Jessica Parker riječima: “Vi niste moja djevojka”, naglasila je  Cattrall.

(web)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)