U Srbiji uhapšen Darjan Ješovnik, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca

FAST jedinica Republike Hrvatske (Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje), u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije, u subotu je na području Srbije locirala je i uhapsila Darjana Ješovnika, dugogodišnjeg bjegunca i pripadnika zločinačkog udruženja krijumčara kokaina.

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine, te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Evropski nalog za hapšenje zbog sumnje da je dio zločinačkog udruženja, čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj, saopštio je hrvatski MUP u utorak.

Svi članovi zločinačkog udruženja, uhapšeni su u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik uspio je pobjeći.

Nakon raspisivanja potjernicem pobjegao je iz mjesta prebivališta u Ljubljani i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom hrvatskih policajaca Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje u saradnji s FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policajci.

Ješovnikovo lociranje i hapšenje pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom pripadnika srpskog FAST-a utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, Ješovnik je u subotu oko 18,50 sati ciljano izdvojen i identifikovan, nakon čega su ga uhapsili pripadnici srpskog FAST-a.

Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policajaca Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje, potpomognut je bio i saradnjom s Europolom, gdje se nalazio kao jedan od pripadnika popisa najtraženijih bjegunaca Evrope, prenosi Hina.

(Fena)