Održana simulacija Evropskog parlamenta

U Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, održana je simulacija Evropskog parlamenta, u sklopu Sajma srednjih škola Grada Mostara,  a u organizaciji Vijeća mladih Grada Mostara i Evropskog parlamenta mladih, a uz podršku Grada Mostara i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a.

Drugi dan u sklopu projekta “Eyp Days Mostar 2019” protekao je i više nego uspješno, a nakon završne ceremonije proglašeni su najbolji delegati Simuliranog Evropskog parlamenta.

U sklopu ove sajamske aktivnosti učestvovalo je više od 50 srednjoškolaca iz svih srednjih škola s područja Grada Mostara.

Prvi dan takmičenja, učesnici su radili u odborima / komitetima na pisanju rezolucija, koje su drugi dan na Simulaciji zasjedanja Evropskog parlamenta prezentirali i o njima debatirali.

Sajam srednjih škola se tradicionalno realizuje svake godine, a okupi hiljade srednjoškolaca i osnovnoškolaca s područja Grada Mostara i čitave regije Hercegovine.

“Zahvaljujemo se Gradu Mostaru i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a na podršci ovom projektu”, kaže Mirza Lalić iz Vijeća mladih Grada Mostara.

(NovaSloboda.ba)