SIPA provodi akciju „Royal“, uhapšeno osam lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli sa  realizacijom operativne akcije kodnog  naziva „Royal“.

U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja.

Do sada je osam lica lišeno slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. stav (2) organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210.a stav (1) nedozvoljeni promet akciznih proizvodan, propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena lica se terete da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi,  od avgusta 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode, te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500.000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Royal“ biće poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, saopšteno je iz SIPA-e.

M. N.

(NovaSloboda.ba)