Slipičevićev bestseler ”Ključ besmrtnosti” u maju izlazi u velikoj ediciji čuvene izdavačke kuće Laguna

Nakon što su prvo izdanje bosanskohercegovačkog bestselera ”Ključ besmrtnosti”, autora Harija Slipičevića rasprodato, a drugo izdanje pri kraju, čitaoci će od idućeg mjeseca moći pronaći roman u novoj ediciji čuvene beogradske izdavačke kuće ”Laguna”.       

Izdanje ”Ključa besmrtnosti”, koji će u Laguninom izdanju izaći u maju, biće namijenjeno tržištu zemalja regiona, a u planu je i niz promocija u zemljama regije. 

Nakon što je u rekordno kratnom vremenu ”Ključ besmrtnosti” postao najprodavanija knjiga u Bosni i Hercegovini, pojavio se interes više većih izdavačkih kuća, od kojih je Laguna bila najuspješnija za potpisivanje ugovora sa Slipičevićem. Mostarski pisac sa holandskom adresom Hari Slipičević ne krije zadovoljstvo zbog nove saradnje.       

”Ovo je nastavak jednog lijepog putovanja ”Ključa besmrtnosti”. Prije svega, drago mi je što će moj roman nastaviti stizati do sve većeg broja čitalaca”, poručio je autor romana, Hari Slipičević.   

”Ključ besmrtnosti” je prvi roman mostarskog pisca sa holandskom adresom, Harija Slipičevića. Napeta priča romana ”Ključ besmrtnosti”, koja vodi čitatelje kroz savremenu potragu za Knjigom Mrtvih, drevnim zapisom koji je pod zaštitom moćnog klana Ptolomejevića. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za Knjigom tragaju tajna društva, policijske agencije i vlade modernih država. u priču se na svoj 33. rođendan upliće Mac Lewit, naučnik i boem, dvojnik egipatskog boga Ozirisa, prvog čuvara Knjige Mrtvih.     

(NovaSloboda.ba)