Talačka kriza u Kaštel Lukšiću završena prisilnim upadom policije u stan

Talačka drama u Kaštel Lukšiću kod Splita u noći s petka na subotu, u kojoj je 53. godišnji muškarac prijetio plinskom bocom u stanu gdje se zaključao, riješena je u ranim jutarnjim satima u subotu bez povreda, nakon što je policija upala u stan i upotrijebila sredstva prisile.

Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su upotrijebili sredstva prisile (fizičku snagu i sredstva za vezivanje) nad 53. godišnjakom i 21. godišnjakom, prema kome se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, javila je Hina.

Policijski službenici iz Policijske stanice Kaštela sinoć su primili prijavu porodičnog nasilja na području Kaštela, te potom došli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53. godišnjaka, koji je tada krenuo prema njima s nožem u ruci i prijetio im smrću.

U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana porodice, odbijajući dalje kontakte s policijskim službenicima. S pripadnicima specijalne policije, u rješavanju talačke krize učestvovaoje i stručnjak za pregovore u takvim okolnostima, izvijestili su iz policije.

Stanari zagrade u Kaštel Lukšiću zbog prijetnji plinom bili su evakuisani, te su do raspleta krize noć proveli na otvorenom, u blizini zgrade.

(Fena)