Drugačija od ostalih

Iskra Lawrence (28) sa ponosom ističe svoje obline u bikiniju, a njene fotografije dokazuju da konfekcijski broj 44 nikada nije izgledao bolje. Poznati supermodel ima visinu 175 centimetara i kilažu koja prelazi 87 kilograma.

Na  fotografijama s plaže, Iskra nosi ružičasti i crni bikini, koji su maksimalno naglasili njenu figuru pješčanog sata.

Iako je u modnom svijetu nazivaju plus-size modelom, ova Britanka ne prihvata taj naziv. Ona smatra da njene obline nisu razlog da je tako nazivaju, već smatra da je jednostavno drugačija od ostatka modne industrije.

Kada je imala 16 godina, modna agencija raskinula je ugovor s njom, jer je za njihove standarde imala previše kilograma. Isprobala je razne dijete, ali na kraju je shvatila da želi prihvatiti da je drugačija od ostatka modne industrije. Kad je sama sebe uvjerila u to, uvjerila je i sve njih.

Od tada je sliku o sopstvenom tijelu pretvorila u veliki dio svoje javne platforme, a javnost je zamolila da je ne kvalifikuju kao plus-size model, te ne dozvoljava da se njene fotografije na Instagramu imalo retuširaju.

(dailymail)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)