Na Međunarodnom sajmu knjige i bh. autori i izdavači koji žive van BiH

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, i ove godine je pokrovitelj i organizator predstavljanja pisaca i izdavača koji vode porijeklo iz BiH, a žive van njenih granica, na Međunarodnom sajmu knjige od 17. do 22. aprila u Sarajevu.

Potvrda opravdanosti ove aktivnosti je i veliko interesovanje pisaca i izdavača, kako onih koji kontinuirano predstavljaju svoja djela, tako i onih autora koji će se prvi put predstaviti sajamskoj publici u Centru Skenderija, rečeno je Feni u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ove godine biće predstavljeno 25 bh. pisaca i izdavača iz 12 država i to iz: Slovenije, Švicarske, Holandije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Belgije, Francuske, Hrvatske, Norveške, Danske, Luksemburga.

S obzirom na međunarodni karakter Sajma, njegov značaj i dugogodišnju tradiciju, izuzetna je prilika za bh. stvaraoce u inostranstvu da svoj rad predstave i približe široj bh. publici.

Bosanskohercegovački autori i izdavači koji borave u inostranstvu na ovogodišnjem Sajmu knjige predstaviće prošlogodišnja i ovogodišnja izdanja od djela za djecu, zbirki pjesama, romana, do stručne literature.

(Fena)