Vučić: Teško razdoblje pred Srbijom, traži se priznanje Kosova

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je pred Srbijom “užasno teško” razdoblje po pitanju Kosova i da je jedino što se od Srbije traži da prizna njegovu nezavisnost.

Na sjednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS-a, Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova biti sve veći.

Istakao je da posljednjih tjedana u Beograd kod njega dolaze mnogi dužnosnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da “odobrovolji Albance da ukinu takse” na uvoz srpske robe.

“Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis, proglašavali su me izdajnikom, a to nam je, možda, bila i posljednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više niko i ne nudi”, rekao je Vučić.

Poručio je, takođe, kako neće razgovarati bez ukidanja taksi.

“Po cijenu, ne onu koju treba platiti Srbija, već lično, neću prihvatiti da nastavimo bilo kakav razgovor bez ukidanja taksi šta god se događalo i kakvi god bili pritisci”, kazao je Vučić.

Dodao je da će SNS uoči Đurđevdana, ukoliko takse ne budu ukinute, izaći s “mjerama protiv Prištine”, o kojima će biti odlučeno na posebnoj sjednici Glavnog odbora SNS-a, prenosi Beta.

(Fena)