Dan otvorenih vrata na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Dan otvorenih vrata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru biće održan u četvrtak, od 10,30 do 18 sati, i predstavlja sjajnu priliku da zavirite u svaki od 8 fakulteta i 4 multidisciplinarna univerzitetska studija, čujete i vidite šta to Univerzitet nudi, te da upoznate nastavno osoblje i student(ic)e Univerziteta!

Za maturanti(ic)e je, na pauzama između posjeta fakultetima, planirano vrijeme za druženje uz besplatno osvježenje i muziku i popratni zabavni program.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru je javna akreditovana visokoobrazovna institucija, osnovana 1977. godine, a koja danas nudi preko 60 studijskih programa na 8 fakulteta (Agromediteranski fakultet, Ekonomski fakultet, Fakultet humanističkih nauka, Fakultet informacijskih tehnologija, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Nastavnički fakultet, Pravni fakultet) i 4 univerzitetska studija (Studij dizajn interijera, Studij poslovne informatike, Studij turizma, Studij zdravstvene njege).  

Univerzitet teži da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regionu prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, koja je otvorena saradnji, internacionalizaciji i orijentisana kvalitetu.

(NovaSloboda.ba)