U Crnoj Gori širi se istraga o krijumčarenju kokaina brodom “Jadran”

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su Tivaćanina Radomira Osmajića zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju kokaina na školskom brodu “Jadran# pronađenog prošle sedmice, a što je već rezultiralo hapšenjem jednog člana posade, objavljeno je u ponedeljak.

Policija sumnjiči Osmajića, koji je uhapšen u nedelju, da stoji iza osnivanja kriminalne grupe, koja je planirala krijumčarenje kokaina.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saslušao je u nedelju starijeg vodnika Miloša Kulića, zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju kokaina na ovom brodu. Kulić je bio saslušan bez prisustva branioca.

Dan ranije, u subotu, policija je uhapsila vodnika Duška Radenovića, jer je tokom istrage pronađen kokain u njegovu ličnom ormariću.

Radenovića sumnjiče da je prošle sedmice, tokom priprema broda za krstarenje, kada je na “Jadran” bila donesena hrana za dvosedmični boravak gotovo 80 ljudi na moru, unio i zatim na brodu sakrio veću količinu narkotika.

Prema neslužbenim informacijama, pretragom i pretresom broda pronađeno je između 50 i 60 kilograma kokaina.

Brod “Jadran” trebao je sa studentima kotorskog Fakulteta za pomorstvo isploviti u petak na petnaestodnevno školsko krstarenje do Turske i Grčke. Zbog ovog slučaja, krstarenje je otkazano.

Time je nanesena nemjerljiva šteta ugledu školskog broda „Jadran“, Mornarice i oružanih snaga Crne Gore, navodi ministarstvo odbrane, prenosi Hina.

(Fena)