Uhapšeni pljačkaši pumpe

Proteklog vikenda, na području HNK-a, registrovano je 19 krivičnih djela (8 na području Mostara, 3 na području Konjica, po 2 na području Čapljine i Stoca i po 1 na području Čitluka, Jablanice, Neuma i Prozora).

Registrovano je i 11 slučajeva remećanja jvnog reda i mira (8 na području Mostara, i po 1 na području Čitluka, Konjica i Čapljine).

Dogodilo se i 26 saobraćajnih nesreća (15 na području Mostara 15, po 3 na području Konjica i Čapljine, 2 na području Jablanice i po 1 na području Stoca, Neuma i Čitluka), u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, sedam lica lakše tjelesne povrede, dok je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, saopšteno je iz MUP-a HNK-a

Sinoć u 20,55 sati PU Konjic je obaviještena od strane radnika pumpe „Demirović“ u mjestu Ostrožac, opština Jablanica, da je od strane nepoznatih lica izvršeno razbojništvo. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te je utvrđeno da su dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, ukrali novac, nakon čega su se uputili u pravcu Konjica sa vozilom marke „Renault Clio“. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu, te su pripadnici policije PU Konji, ubrzo nakon toga, uočili i zaustavili vozilo u ulici. Luka u Konjicu. Vozilom je upravljao V. I. (1999.), a kao suvozač je bio L. R. (1997.), koji su lišeni slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, a vozilo je prebačeno u krug PU i biće predmet vještačenja.

(NovaSloboda.ba)