Uhapšeni Goran Milanović i Emilio Baldo izvršioci ubistva Slaviše Krunića

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) danas su lišili slobode E. B. i M. G. koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

Krunić, banjalučki biznismen, i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su sinoć u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, drugi Krunićev pratilac ranjen.

Fena saznaje da su uhapšeni Goran Milanović i Emilio Baldo.

“Ove osobe se sumnjiče da su sa Željkom Kovačevićem, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Krunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela”, potvrđeno je iz entitetske policije, uz navođenje inicijala napadača.

Za ova krivična djela sumnjiči se i osoba B. Đ. iz Banjaluke, koja se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojom policija aktivno traga. Za ovom osobom raspisana je potjernica.

Fena saznaje da je u pitanju Benedi Đukanović.

Istragu u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

(Fena)