Izudinu Bajroviću nagrada „Mala liska“ za najboljeg glumca večeri

Narodni poslanik“ Branislava Nušića, u režiji Alena Muratovića peta je odigrana predstava u konkurenciji 16. Međunarodnog festivala „Mostarska liska 2019“. Stručni žiri u sastavu Senad Bašić, Pjer Žalica i Erol Kadić “Malu lisku” za najboljeg glumca/glumicu večeri jednoglasnom odlukom dodijelio je glumcu Izudinu Bajroviću.

„Jako mi je drago. Zaista nisam očekivao, nije fraza, ali bilo ko od kolega da je dobio bilo bi potpuno zasluženo i nekako nagrada pripada svima nama“, rekao je dobitnik večerašnje „Male liske“ Izudin Bajrović, te je iskazao impresije nakon odigrane predstave. „Ovo je lijepa predstava i meni draga. Malo se osjetilo, sad da budem malo i samokritičan, da je nismo igrali već neko duže vrijeme, tačnije nekoliko mjeseci, što je za jednu predstavu duže vrijeme, pa je možda bila malo ‘tvrđa’, nego što bismo mi to voljeli, ali mislim da je publika prelijepo reagovala, da su bili zadovoljni, takav je bio bar naš utisak sa scene“.

Bajrović je otkrio i emocije koje gaji prema gradu na Neretvi.

„Ja sam već u godinama kad čovjek postaje po prirodi malo patetičan. Ja kad razmišljam o Mostaru i govorim o Mostaru bojim se poći će mi suza na oko od neke i miline i tuge prema ovom gradu. Toliko ga volim, i uvijek sam ga volio, a opet ima tu i neke tuge zbog stanja u kome se Mostar trenutno nalazi. Ali, ono što je najbitnije je da su Mostarci i dalje divni kao što su uvijek i bili“, naglasio je Bajrović.

U predstavi, pored Bajrovića, igraju Amra Kapidžić, Nadine Mičić, Vedran Đekić, Ermin Sijamija, Dženita Imamović-Omerović, Sead Pandur, Maja Salkić i Aldin Omerović, koji su svojom sjajnom glumačkom igrom izazvali mnogo smijeha kod publike, a koja im se u više navrata „zahvalila“ aplauzom.

Po završetku predstave, druženje je nastavljeno u restoranu „Pozorišna kafana“, a goste su zabavljali Tare&Neno.

Pretposljednja predstava u konkurenciji ovogodišnjeg festivala „Mostarska liska 2019“ je komedija „Brak mrak“, nastala u produkciji Presek Dijagonala i Pozorišta „Slavija“ Beograd, prema motivima romana „Kako ubiti suprugu i zašto?“ i „Kako ubiti supruga i zašto?“ Antonia Amuria, a režiju potpisuje Tea Puharić. Glumačku postavu čine Aleksandra Belošević i Janko Cekić.

Predstave se izvode svaku veče u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 16. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska” ove se godine održava pod sloganom “Drugačiji život je moguć“. Sponzori ovogodišnjeg Festivala „Mostarska liska“ su kompanija BH Telecom, UniCredit Banka, Vinarija Carski Vinogradi Mostar, Senzacija, Poliklinika Jurišić i Staropramen pivo.

Cijena ulaznice je 10 KM i u prodaji su na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba i porukom u inbox na Facebook stranici NPM-a.

(NovaSloboda.ba)