Misterija i akcija u romanu Harija Slipičevića „Ključ besmrtnosti“

Regionalni bestseler Harija Slipičevića „Ključ besmrtnosti“ roman je o putovanju kroz misteriozni svijet najčuvanije tajne u istoriji.

Besmrtnost je sveti gral, za kojim ljudi oduvijek čeznu i spremni su sve da učine ne bi li ga se dokopali. Šta ako tajna besmrtnosti jeste sakrivena u „Knjizi mrtvih“, za kojom tragaju vojskovođe i velikani od drevnih vremena? Šta ako su ratovi o kojima smo učili u školi, vođeni navodno za teritorije i bogatstva, pokrenuti iz sasvim drugačijih motiva – zbog ključa besmrtnosti?

Ovaj napeti roman vodi nas kroz savremenu potragu za „Knjigom“, koja je pod zaštitom moćnog klana Ptolemeida. Kroz splet istorijskih misterija, legendi, akcije i intrige, za njom tragaju tajna društva, bezbjednosne agencije, religijski fanatici i vlade modernih država. U priču se na svoj trideset i treći rođendan upliće Mek Luit, naučnik i boem, koji i ne sluti šta ga sve povezuje s egipatskim bogom Ozirisom, prvim čuvarem Knjige mrtvih.

Hari Slipičević je rođen 1968. u Mostaru. Odrastao je i školovao se u Mostaru, koji je usljed tragičnih ratnih dešavanja napustio 1996. godine, od kad živi i radi u Holandiji. Po zanimanju ekonomista, uspješno nalazi svoje mesto u poslovnom svetu. Pokreće i vodi „Fondaciju Slipičević“, preko koje se bavi humanitarnim radom i podržava pozitivne inicijative u Mostaru i BiH. Godine 2016. objavljuje prve dvije knjige: „Biseri od kamena“ i „Mostarac lavljeg srca“. Nakon značajnog uspjeha ovih knjiga, odlučuje da se aktivno posveti staroj ljubavi – pisanju. Tako nastaje roman „Ključ besmrtnosti“, prvi dio zamišljene trilogije.

Roman „Ključ besmrtnosti“ možete pronaći od petka 3. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

(NovaSloboda.ba)