Nagrada „Mala liska“ za najbolju glumicu večeri Aleksandri Belošević

Karta više tražila se za sinoćno izvođenje predstave „Brak mrak“ autora Antonia Amuria, u režiji Tee Puharić. Inače, ovo je pretposljednje izvođenje u konkurenciji 16. MFK „Mostarska liska 2019“. Nagradu za najboljeg glumca/glumicu večeri, „Mala liska“, Stručni žiri je dodijelio glumici Aleksandri Belošević, koja nije krila svoje uzbuđenje na sceni, ali i iza nje.

„Prvi put sam u Mostaru i prvi put sam dobila nagradu u životu. Valjda sam zbog toga toliko uzbuđena, jer ovo do sada nisam doživjela, a ovdje jesam, tako da mi je Mostar sad ostao u pamćenju. Ovo je nešto što mi se dosad nije desilo u životu, i stvarno mi je prelijepo sve, i Pozorište, i ljudi, i Mostar. Zaista sam oduševljena, te je možda to preneseno na scenu“, istakla je glumica Belošević.

Uz mnogo smijeha, publika je po završetku predstave dugotrajnim aplauzom nagradila fantastične glumce Aleksandru Belošević i Janka Cekića.

„Na različitim mjestima smo igrali ovu predstavu. Publika je publika, prosto ili osjeća ili ne osjeća, ali mislili smo da će biti kao ‘striktnija’, jer ,ipak, je ovo Narodno pozorište Mostar, ima toliku tradiciju, te pretpostavljam da je i publika onako zahtjevna. Ali, zaista su toliko divno reagovali da smo oduševljeni i publikom i gostoprimstvom“, rekla je Belošević, te naglasila da se ona i kolege u Beograd vraćaju sa predivnim utiscima.

Druženje, nakon odigrane predstave, nastavljeno je u restoranu „Pozorišna kafana“, a goste je zabavljao H&M.

„Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske posljednja je predstava koja će biti odigrana u konkurenciji ovogodišnjeg festivala „Mostarska liska 2019“. Predstava je nastala prema tekstu Željka Stjepanovića, a pod režiserskom palicom Juga Radivojevića.

U petak, 26. aprila, Festival će biti svečano zatvoren dodjelom nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića.

Cijena ulaznice je 10 KM i u prodaji su na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati, te od 18 sati do početka predstave. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba i porukom u inbox na Facebook stranici NPM-a.

(NovaSloboda.ba)