Održana Osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara

U prostorijama Sportskog saveza grada Mostara, održana je Osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara, koju je inicirao zagovarački tim projekta „Život nije Instagram ..Vježbaj“, a koji se provodi u okviru projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“.

Na Osnivačkoj skupštini izabrani su organi upravljanja Udruženja, te se započelo sa procesom registracije kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK-a.

Na mjesto predsjednice Skupštine profesora i nastavnika sporta grada Mostara izabrana je Ivana Džidić, a za podpredsjednika Danijal Veledar. Funkciju predsjednika Upravnog odbora obavljat će Džemal Jašarević, a funkciju podpredsjednika Teo Jergović. Članove Upravnog odbora čine Sanja Bajgorić, Slobodan Gušić i Semir Hodžić.

Na Skupštinu su bili pozvani svi nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola sa područja grada Mostara, a istoj su prisustvovali oni koji su uvidjeli značaj formiranja ovog Udruženja i koji su bili zainteresovani za pokretanje istog. Takođe, određeni broj profesora i nastavnika, koji nije bio u mogućnosti prisustvovati Skupštini zbog odlazaka na ekskurziju sa matičnim školama, dali su podršku za formiranje Udruženja.

Cilj formiranja Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara prvenstveno je mogućnost zajedničkog rješavanja problema sa kojima se susreću, zatim mogućnost organizovanja različitih zajedničkih takmičenja i aktivnosti, kao i mogućnost apliciranja na različite projekte koji će doprinijeti razvoju i kvaliteti izvođenja nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Inače, organizovanje Osnivačke skupštine za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara jedan je od ciljeva i aktivnosti projekta „Život nije Instagram … Vježbaj“. Kroz ovaj projekat obezbijeđena su finansijska sredstva za registraciju i formiranje Udruženja.

Projekat „Život nije Instagram .. Vježbaj“ dio je projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“, kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

(NovaSloboda.ba)