Oduzeta veća količina parfema i mobitela u vrijednosti od 155.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Brod oduzeli su veću količinu parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 155.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka, u saradnji sa službenicima Carinske ispostave Brod, otkrili su pokušaj nezakonitog uvoza parfema i mobilnih telefona u Bosnu i Hercegovinu. Radilo se o većoj količini parfema i mobilnih telefona, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od cca 155.000 KM. Sporna roba stranog porijekla je oduzeta a protiv počinioca opisane nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

U prvom kvartalu 2019. godine. službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Banja Luka su provodeći službene radnje prilikom operativnih aktivnosti vršenih samostalno ili sa drugim agencijama za provođenje propisa u BiH izvršili privremeno oduzimanje robe kojom su učinjene povrede propisa, čija ukupna tržišna vrijednost se procjenjuje oko 4.966.462,14 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopšteno je iz UIO BiH.

V. B.

(NovaSloboda.ba)