Najljepša djevojčica je sada odrasla

A general view of the Fabulous Fund Fair event during London Fashion Week February 2019 at the The Roundhouse on February 18, 2019 in London, England.

Modni svijet je 2011. godine doživio protest, kada je francuski „Vogue“ na naslovnoj stranici pokazao djevojčicu Thylane Blondeau. Tada joj je bilo svega deset godina.  Od tada je lijepa Francuskinja je ukrašavala naslovnice, jednu za drugom, i otišla u istoriju mode kao dječiji model.

Sada je postala punoljetna. Na svom instagram profilu napisala je „ Tako sam sretna da je konačno došao i taj dan u mom životu“. Sa 18 godina, Thylane je iskusila više od mnogih drugih, shootinge za naslovnice, reklamne kampanje, nevjerovatnu medijsku prisutnost. Kćerka nekadašnjeg fudbalera, francuskog reprezentativca Patricka Blondeau i televizijske voditeljke Veronike Loubry, punoljetstvo je proslavila na Bahamima i konačno prerasla doba „djevojčice“.

Prvi posao kao model imala je već sa 4 godine, a šest godina kasnije debi na naslovnici je izazvao veliki medijski eho. Tokom pauze u javnim pojavljivanjima, nastavila je sa pohađanjem škole i radila sasvim normalne stvari, kao i sve njene vršnjakinje. Sebi je 2015. godine postavila drugi cilj karijere: gluma. Iste godine, glumi u filmu „Sebastijan i vatrogasac“.

U međuvremenu je osnovala vlastitu modnu marku „Heaven May“ i potpisala ugovor sa modnom agencijom IMG-Models, radi za velike brendove: Dolce&Gabana, Ralph Lauren i Tommy Hilfiger.

Sa samo 16 godina, postala je najmlađi ambasador u kozmetičkoj grupi L’Oreal, pridruživši se nizu svjetskih zvojezda kao što su Jane Fonda, Helen Mirren i Blake Lively.

Sada svojim fanovima, kojih ima oko tri miliona, pruža redovno uzbudljive uvide u njen život. Svako ko se pita kako je lijepa djevojka izgledala kada je postala poznati dječiji model, u galeriji će naći odgovore.

Osim toga, njeni fanovi su već saznali i ime njenog momka: to je Milane Mwritte, uspješni DJ.

(stylebook)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)