Ponađeno 15 tijela, među njima i djeca

Tijela 15 ljudi, među njima šestoro djece, pronađena su na mjestu sukoba vojske i militanata na istoku Šri Lanke, rekao je danas vojni portparol.

Tijela su pronađena šest dana nakon samoubilačkih napada u ovoj zemlji, u kojima je poginulo više od 250 ljudi.

Žestoki oružani sukobi vojske i islamista izbili su sinoć u mjestu Sainthamarithu u oblasti Ampara, južno od grada Batikaloa, meti jednog od bombaških napada prošlog vikenda.

Portparol policije rekao je da su među poginulima i trojica bombaša samoubica.

Jedno dijete koje se našlo u unakrsnoj vatri prebačeno je u bolnicu.

Vojni portparol Ruwan Gunasekara rekao je da su militanti pripadnici lokalne ekstremne islamističke grupe National Towheed Jama’at (NTJ), koja je odgovorna za napade prošlog vikenda na crkve i hotele u Šri Lanki.

On je dodao da je nakon eksplozija vojska upala u magacin militanata, u kome je pronašla veliku količinu eksploziva, materijala za pravljenje bombi i detonatore.

Vlada je ranije saopštila da je devet dobro obrazovanih i dobro obučenih bombaša samoubica izvelo napade 21. aprila, od kojih je osmoro identifikovano. Među napadačima je i jedna žena.

Policija je do sada privela najmanje 76 ljudi, među njima i strance iz Sirije i Egipta. Samo u posljednja 24 časa uhapšeno je 20 ljudi.

(Srna)