U subotu trka Wings for Life World Run

Na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru, u subotu, u 13 sati, održaće se trka Wings for Life World Run, na kojoj će svaki učesnikproći cilj.

Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u saradnji s Red Bullom.

Događaj će svečano otvoriti Ivona Ćavar,karatašica SKK “ Neretva“ osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2018. godine,  Jasmina Kavazović, jednaod najperspektivnijih ultra trail trkačica u BiH, dobitnica posebnog priznanja za postignute sportske rezultate u 2018. godini od Sportskog saveza Grada Mostara,Ivan Klepić, karatist SKK „Neretva“, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2018. godinei Nermin Palić,bosanskohercegovački triatlonac i trenutni Ironman rekorder BiH.

Preko 100 prijavljenih iz cijele Hercegovine po drugi put u Mostaru učestvovaće na trci koja ima humanitarni karakter, gdje je stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je udruženju Wings for Life, pa je glavni cilj trke skrenuti pažnju na povrede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Svi prijavljeni takmičari moći će preuzeti svoje startne brojeve na danutrke od 11,30 do 12,30 sati ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U slučaju vremenskih neprilika trka se ne odgađa.

(NovaSloboda.ba)