Održane jubilarne 25. Melodije Mostara

Festival zabavne muzike “Melodije Mostara 2019.”, koji je u petak održan u velikoj dvorani doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru, okupio je muzičare, koji su tokom proteklih 25 godina ostavili veliki trag na ovom festivalu.

Ovogodišnje izdanje proteklo je u znaku retrospektive na pretekle godine mostarskog festivala, a svim učesnicima su dodijeljene “Zlatne plakete” za doprinos ovoj muzičkoj manifestaciji u gradu na Neretvi.

Popularni izvođači su otpjevali pjesme koje su izveli na nekom od 24 dosadašnja izdanja Melodija Mostara i od kojih su mnoge bile hitovi ili postali već evergreeni.

Na jubilarnom 25. Melodijama Mostara nastupili su izvođači iz BiH, Hrvatske i dijaspore.

Iz Njemačke je stigao Goran Škerlep, čest izvođač na mostarskom festivalu, a iz Švicarske Frano Vugdelija.

Na festival se vratio i Igor Vukojević s pjesmom “Bura”, a iz Istre Diego Zuliani, koji je otpjevao kompoziciju “Kad se sretnu duše dvije”, koja je bila pobjednička pjesma Melodija Mostara 2018.

Slobodan Mišević je na 25. izdanju ovog zabavno-muzičkog festivala nakon 11 godina izveo skladbu “Kameni svatovi”, a Duo Bluess je ponovo izveo “Samo da si htjela”.

Željka Bošnjak otpjevala je pjesmu “Reci mi”, kojom se na ovom festivalu predstavila prošle godine, a sa pjesmama koje su prvi put izveli na nekom od izdanja Melodija Mostara nastupio je još i Antonio Čarapina, Dženan Jahić, Niko Bete, Karla Krtalić, klapa Trebižat i etnogrupa Čuvarice.

Dan nakon Melodija Mostara tradicionalno se održava dječji festival Male melodije, koji će se održati večeras 18 sati, a nastupiće mladi izvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore.

(NovaSloboda.ba)