Ivan Bulić pobjednik trke Wings for Life World Run Mostar

Rekord trke Wings for Life World Run u Mostaru s 40,60 km pretrčanih kilometara, postigao ga je Ivan Bulić iz Ljubuškog, ujedno i pobjednik. Drugi je bio Ante Pokrajčić , takođe iz Ljubuškog s istrčanih 39,35 km, treće mjesto osvojio je Ersan Bijedić iz Čapljine, pretrčavši 33,91km, dok se od pripadnica ljepšeg pola najviše iskazala Jasmina Kavazović iz Jablanice, koja je ukupno prešla 22 km.

Vidno zadovoljan Ivan Bulić kazao je kako je ponosan na uspjeh, te na sami projekt koji se po drugi put održava u gradu na Neretvi.


Trku su svečano otvorili karatisti Ivona Ćavar i Ivan Klepić, ultra trail trkačica Jasmina Kavazović i triatlonac Nermin Palić.

Iz Studentskog zbora naveli su kako je na trci učestvovalo139 takmičara, od kojih je većina studenata Sveučilišta u Mostaru, ali su se odazvali i kolege s Odjela za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta  Univerziteta „Džemal Bijedić „u Mostaru, nekolicina profesora, srednjoškolaca te brojni građani Mostara.

Učesnici trke u Mostaru završili su na 43. mjestu od ukupno 323 trke širom svijeta.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli organizirati ovakav projekat u Mostaru, koji svake godine sve veći i bolji“, izjavio je koordinator trke Grgur Ćorić.


Glavni cilj ovog globalnog dobrotvornog događaja je skrenuti pažnju na povrede leđne moždine i prikupljanje sredstava za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, stoga je stopostotna vrijednost iznosa kotizacije donirana udruženju Wings for Life.

(NovaSloboda.ba)