Moda za kupanje za predstojeće ljeto

Kupaći kostimi i bikini nalaze se na listi „must have“ ovog ljeta. Kako izgledaju modeli kupaćih kostima ove godine i koji je najbolji za nositi, provjeru je izvršio Stylebook.

Za mnoge je napokon opet ljeto, a može se desiti da dođe i prije nego što su mislili. Dobra vijest, modeli za predstojeće ljeto su veoma raznovrsni, tako da će svako naći ono što mu najbolje odgovara. Pri tome, moda za kupanje nije samo mariginalno prisutna, nego se nalazi veoma visoko na skali popularnosti.

Neki modeli su ove godine dobili čak i rukave, tako da stvaraju surfer look na plaži. Ovaj model je posebno praktičan za sportove na plaži, pred kojim dvodjelni kostim može kapitulirati, a ujedno je i perfektna zaštita od sunca.

Visoki izrez dolazi direktno iz devedesetih, a sada je od crvene ikone Baywatcha došao do bikinija. Izrez vizualno produžava dužinu nogu i savršeno pokazuje sve vrste figura. Naročito je pogodan za žene sa oblinama, koje sa visokim izrezom njihove kukove stavljaju u centar pažnje.

Visoki struk stiže na plaže ovog ljeta, i svi ga vole. Visoki pojas ne samo da naglašava struk, nego ga stvara i tamo gdje ga nema. Donji dio je fleksibilam i može se kombinovati sa uskim triangel topom ili sporty bustiersom.

Izrezi su polako postali stalni trend. Bikini i modeli za kupanje sa rafinirano nedostajućim dijelovima vraćaju se ponovo u modu.

Logomanija se ponovo vraća iz devedesetih i nije zaobišla ni modu za kupanje. Nakon džempara i T-shirtsa, manji i veći tekstovi ukrašavaće i kupaće kostime ovog ljeta.

(stylebook)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)