Muškarac i 14. godišnja djevojčica uhapšeni zbog prodaje heroina

Službenici beranske i rožajske policije uhapsili su Š. R. (51.) i maloljetnu E. R. (14.) iz Rožaja zbog sumnje da su se bavili uličnom prodajom droge heroin, saopštila je crnogorska Uprava policije.

“Službenici Jedinice za borbu protiv droge CB Berane i službenici OB Rožaje su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršili pretrese kuće koju koriste Š. R. (51.) i E. R. (14.) iz Rožaja, koji su srodnici”, stoji u saopštenju.

Pretresom maloljetne E.R. policijski službenici su pronašli i oduzeli 14 pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje, za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Pretresom kuće, pronađeno je još jedno pvc pakovanje sa sadržajem iste materije i 2.000 eura, za koje se sumnja da su stečena vršenjem krivičnog djela.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se Š. R. i E. R. bavili tzv. uličnom prodajom opojne droge. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio da se Š. R. i E. R. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivičnu prijavu neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi RTCG.

(Fena)