Održana promocija diplomanata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Svečana dodjela diploma studentima, koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana u hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Promovisana su 204 diplomanta.

Rektor Sveučilišta u Mostaru je istakao kako se ljestvica naših vrijednosti danas na ovom Sveučilištu, u Bosni i Hercegovini, Evropskoj uniji, ali i cijelom razvijenom svijetu može zasnivati na obrazovanju, znanju, znanosti, istraživanjima i umjetnosti.

„Sutra na tržištu rada nemojte čekati da bolja budućnost dođe sama od sebe, jer to se neće dogoditi. Ne, vi ste tu da je oblikujete na svojim radnim mjestima“, kazao je rektor Tomić.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je naglasio kako je Evropa još uvijek svjesna sadržajne gustoće društvenih i humanističkih naukai i shvata kako se samo u susretu različitosti može začeti punoća nove civilizacije, te obnovljenog humanizma, koji će preuzeti odgovornost za budućnost.

„Želim vam cjelovitost duha, ljubav prema znanju i kulturi, čestitost mišljenja i jednostavnost života nezagađenog svakovrsnom ideologijom“, poručio je diplomantima dekan Musić.

(NovaSloboda.ba)