Uhapšen radnik Krunićeve firme zbog učešća u njegovom ubistvu

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS su juče lišili slobode osumnjičenog R. G., radnika zaštitarske firme „Sector Security“, zbog krivičnog djela teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Načelnica Odjeljenje za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mirna Miljanović rekla je Feni da je R. G., 22. aprila ove godine, oko 22,30 sati, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Željkom Kovačević, Benedijem Đukanovićem i Emilijom Baldom izvršio predmetno krivično djelo.

Nezvanično, uhapšen je Rodoljub Gajić iz Banje Luke.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22.aprila, ubijene su tri osobe, a jedna je teško povrijeđena iz vatrenog oružja.

Ubijeni su vlasnik kompanija “Sector Security” i “Žitoprodukt”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac Goran Ilić ranjen.

Policija RS-a podnijela je ranije izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su 22. aprila u mjestu Glamočani, opština Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

(Fena)