MNK Pionir pobjednik turnira “Armanov zagrljaj”

Drugi turnir “Armanov zagrljaj”, u organizaciji Fondacije Armanov zagrljaj i Futsal kluba Mostar SG Staklorad, odigran je juče u dvorani USRC Mihdad Hujdur – Hujka u Mostaru. Učestvovali su Željezničar, Hajduk, Malonogometni klub Pionir i Akademija kluba domaćina. Na kraju je najviše uspjeha imao tim Pionira, koji je u finalnom susretu porazio Željezničar rezultatom 4:2.

U utakmici za treće mjesto, Hajduk je istim rezultatom bio bolji od Akademije Mostar SG-a.

Najbolji strijelac sa tri pogotka bio je Emre Bečić iz Pionira, najbolji igrač Kenan Karić takođe iz Pionira, najbolji golman Rejhan Repuh iz Željezničara, dok je najperspektivniji igrač Amar Begić iz Akademije futsala Mostar SG.

Turnir se igrao u znak sjećanja na Armana Hadžiomerovića, polaznika Akademije, koji je, nažalost, prerano izgubio život u avionskoj nesreći prije dvije godine u Mostaru.

Pozdravljajućiprisutne, direktor Akademije Dževad Habibija – Piga kazao je da su Armanovi prijatelji i saigrači, kao i on sam, sretni što turnir prerasta u tradiciju. Zadovoljan je bio i otac rahmetli Armana, Sanjin, koji je zahvalio svim učesnicima i prijateljima Fondacije i kluba čijim je Arman bio član.

U dvorani USRC Midhad Hujdur – Hujka pojavio se kompletan tim aktualnog prvaka Mostar SG Staklorada, a kapiten Marijo Aladžić klupski dres sa prezimenom Hadžiomerović uručio je Armanovom ocu.

Događaj je uveličao nekadašnji reprezentativac BiH Saša Papac, koji je izveo početni udarac.

U ime Sportskog saveza i Gradske uprave Mostara, prisutnima se obratio Dženan Šuta, koji je prenio pozdrave od gradonačelnika Ljube Bešlića.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)