Olujno nevrijeme u Hrvatskoj

Jaki na mahove i olujni vjetar puše u Zagrebu od nedelje navečer na ulicama u svim dijelovima grada u ponedeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tpkom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prevoz. Takođe, pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na hitni broj 112”, stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i zagrebačke županije, prenosi Hina.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od juče imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na saobraćajnicama. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija Zagreba, doznaje se od zagrebačkih vatrogasaca, a pozivi su sa još 50.tak adresa.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše, koja je tokom dana padala i u centralnom dijelu poluostrva.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

(Fena)