Policija otkrila identitet osumnjičenih za pljačku na benzinskoj pumpi

Sinoć oko 23,55 sati,  PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke “Audi” udaljili u pravcu Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.

U 00,40 sati policijske parole, kako je saopšteno iz MUP-a HNK-a, dobile su dojavu da je u toku provala na benzinskoj pumpi „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar, blokiran  je regionalni put Mostar-Široki Brijeg, te drugi lokalni putevi na području Kozice prema Miljkovićima.

Operativnim radom policijskih službenika  locirano je i blokirano  vozilo marke  “Golf V”, bijele boje. Tri lica naoružana sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te  ignorišu  upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u pravcu policijskih službenika. Zbog direktne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih povreda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja  hice u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalnog puta Mostar Š. Brijeg.

Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je  pronađeno zapaljeno vozilo “Audi A6”, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju krivičnih djela. Pretresom vozila marke “Golf V” pronađeno je još vatrenog naoružanja, municije, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija  PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je  identitet osumnjičenih, koji će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški, gdje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi Bijača.  Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNK, navodi se u saopštenju.

(NovaSloboda.ba)