Srđan Ajvaz i Antonija Jozeljić osvojili nove medalje za Judo klub Neretva

U Vitezu je u subotu održano državno prvenstvo BiH za uzrast juniora m/ž (U21) i uzrast djece m/ž (U15), na kome je nastupilo više od četrdeset judo klubova iz cijele BiH, a judaši mostarske Neretve uspjeli su i ovoga puta doći do državnih medalja.

Antonija Jozeljić nastupila je u kategoriji do 57 kg u uzrastu juniorki. Nakon osvojenih državnih medalja u uzrastu djevojčica, mlađih kadetkinja i kadetkinja, ovog puta uspjela je osvojiti medalju i u juniorskoj konkurenciji iako joj je ovo prva godina u tom uzrastu. U prva dva kola bila je pobjednica, dok je u trećem kolu izgubila borbu za ulazak u finale od trenutno bolje takmičarke. U borbi za bronzanu medalju, Antonija je pobijedila svoju protivnicu na ippon i time ponovno ostvarila odličan plasman na prvenstvu BiH u konkurenciji juniorki.

Srđan Ajvaz, sportista koji je posljednjih nekoliko godina među najboljim u BiH i cijeloj regiji, nastupio je u konkurenciji juniora i našao se među prva tri najbolja u BiH. Ajvazje  na posljednjem EU Cupu za kadete u Gyoru u Mađarskoj osvojio sjajno peto mjesto u veoma jakoj konkurenciji pored predstavnika iz preko 30 država. Na državnom prvenstvu u Vitezu, ovog puta osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kg, sa samo jednin porazom.

“Kad se uzme u obzir da im je ovo prva godina juniora, mišljenja sam da su ovo dvoje sportista bili i više nego dobri i da su pokazali da se njihov trud itekako isplati, te da se na njih može računati i očekivati još bolji uspjeh u narednom periodu”, istakao je njihov trener, Majo Ćeško.

Među pet najboljih u BiH, našli su se još neki članovi Neretve koji su za dlaku mogli doći do neke od medalja, ali su se morali zadovoljiti petim mjestom, a to su Domagoj Jozeljić -66 kg (U21), Sergej Jarendić +73 kg (U15), Mak Hadžić -66 kg (U15), Karlo Križanac +73 kg (U15).

(NovaSloboda.ba)