Bešlić primio boksera Emila Markića

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danasmostarskog boksera Emila Markića, koji nakon osvajanja evropskog WBO pojasa u poluteškoj kategoriji, pred mostarskom publikom braniti titulu prvaka protiv trenutnog prvaka Češke Tomaša Adameka.

Tom prilikom, Markić je upoznao gradonačelnika Bešlića o pripremama za predstojeći meč koji će biti održan u nedelju 26. maja u dvorani na Bijelom brijegu s početkom u 19 sati. Markić  nastupa pod hrvatskom zastavom i već duže vrijeme želi boksovati pred svojom publikom, a ta želja mu se napokon i ispunila.

Takođe, izrazio je riječi zahvalnosti za konkretnu pomoć koju je dobijao i  dobija od Grada, a gradonačelnik Bešlić zaželio mu je pobjedu pred mostarskom publikom i odbranu titule, te na svemu što čini u promociji sporta kao i Mostara.

Emil Markić se boksom počeo baviti 2000. godine. Bio je juniorski reprezentativac Hrvatske, deset godina nastupao je za BiH i višestruki je prvak države, a od 2012. godine je profesionalac u poluteškoj kategoriji. Prema rankingu je najbolji bh. bokser u svim kategorijama, te najbolji hrvatski bokser u poluteškoj kategoriji.

(NovaSloboda.ba)