Gradonačelnik Bešlić primio predstavnike Svjetske banke

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj vijećnici delegaciju Svjetske banke, u kojoj su bili Mariem Sherman, direktorica za operacije i strategiju za Evropu i Centralnu Aziju i Emanuel Salinas, šef ureda Svjetske banke u BiH sa saradnicima, a sastanku je bila prisutna i Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara.

Tema sastanka bila je puštanje u rad pročistača za tretman otpadnih voda, kao i tematika vezana za taj projekat. Na sastanku je bilo riječi i o otvorenim pitanjima koja se vežu uz održivost samih postrojenja, ne samo u Mostaru već i u cijeloj BiH.

Takođe, istaknut je i problem odlaganja mulja, s kojim se susreću svi gradovi u BiH koji imaju pročistač otpadnih voda.

Naglašena je potreba za iznalaženje sistwemskog rješenja na nivou države Bosne i Hercegovine kada su u pitanju održivost postrojenja i zbrinjavanje mulja.

S tim  vezi, Grad Mostar je dobio obećanje kako će  tehnički eksperti Svjetske banke pomoći sa svojim iskustvima koje su stekli rješavajući slične probleme na ranijim projektima.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delagcija je obišlo i pročistač i na mjestu događaja upoznala se s projektom, saopšteno je iz Gradske uprave Mostar.

(NovaSloboda. ba)