Obilježen Dan Zavoda za školstvo Mostar

Prigodnom svečanošću, danas je u Mostaru obilježen Dan Zavoda za školstvo Mostar.

Čestitajući Dan Zavoda, dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta istakao je izuzetno značajnu ulogu te upravne organizacije, koja obavlja stručno-pedagoške, upravne i druge poslove u vaspitno-obrazovnim ustanovama u području predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovnog, srednjeg i obrazovanja djece s posebnim potrebama.

Takođe, uputio je iskrene čestitke učenicima na osvojenim nagradama na ovogodišnjim kantonalnim takmičenjima, uz želje da i dalje nastave nizati uspjehe.

„Čestitam i nastavnicima i učiteljima koji nesebično ulažu vrijeme u otkrivanje, njegovanje i razvijanje učeničkih talenata. Naša je dužnost podsticati učenike da budu najbolja verzija sebe, da vrijedno uče i rade, te da njihov trud prepoznajemo i nagrađujemo, jer su oni naša budućnost“, zaključio je ministar Hadžović.

Željko Ćorić, direktor Zavoda za školstvo Mostar, pozdravljajući učenike, njihove roditelje, učitelje, nastavnike, profesore i direktore, zahvalio je  Vladi Hercegovačko – neretvanskog kantona, ističući odličnu saradnju Zavoda  s osnivačima škola, ali i drugim institucijama koje vode brigu o obrazovanju.

(NovaSloboda.ba)