Pretežno oblačno

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature vazduha izmjerene u 08 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac 11, Bugojno, Jajce i Livno 12, Srebrenica 13, Grude, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 15, Bihać, Brčko, Mostar i Trebinje 16, Gradačac 18, Neum 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercgovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje slaba kiša ili lokalno jači pljusak.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 19 i 25 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, mada će u drugom dijelu dana opšta slika biti nešto lošija.

Izraženiji osjećaj sparine u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivijih osoba uzrokovaće slabiju glavobolju, umor, dekoncentraciju.

Moguće je i da pljusak mjestimično pokvari ugođaj.

—–

BIHAMK

Frekvencija vozila slabijeg intenziteta

Kolovoz je ovog jutra suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima. Uz povoljne vremenske uslove, pojačan je i broj biciklista i motociklista na cestama. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjedonosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)