Francuz Chadi Baraia pobjednik bokserskog turnira za mlade Mostar 2019

Francuz Chadi Baraia, zlatni u kategoriji 64 kg, najbolji je bokser 15. Međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2019.

Stručni žiri je za najboljeg bosanskohercegovačkog boksera na turniru odabrao Josipa Ćorića, koji se ujedno okitio srebrnom medaljom u kategoriji 91 kg. Almir Memić (Srbija) i Miloš Beranek (Češka) su zbog finalnog izvođenja u kategoriji 69 kg proglašeni najborbenijim parom turnira, a titulu najborbenijeg boksera odnio je Ibrahim Boukedim (zlatna medalja u kategoriji 52 kg), reprezentativac Francuske.

Francuska je reprezentacija s mostarskog turnira, osim priznanja za najboljeg boksera i najboljeg tehničara turnira, odnijela 6 medalja osvojenih u 5 kategorija.

Medalje su za reprezentaciju Bosne i Hercegovine osvojili su Josip Ćorić (srebro u kategoriji 91 kg), Haris Bjelović (srebro u kategoriji +91 kg), Dinel Fejzić (bronza u kategoriji 81 kg) i Amar Čelik (bronza u kategoriji 64 kg).

Na 15. Međunarodnom turniru u boksu za mlade Mostar 2019 nastupilo je više od 50 boksera, mladih reprezentativaca Francuske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, Češke, Grčke, Srbije, Litvanije i Bosne i Hercegovine.

Organizator turnira bio je Bokserski klub Mostar, jedan od najstarijih klubova u ovom sportu u BiH i regiji.

(NovaSloboda.ba)