Sven Petke, direktor Konrad Adenauer Fondacije u BiH, drži predavanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“

Sven Petke, direktor Konrad Adenauer Fondacije u BiH, održaće javno predavanje “EU nakon parlamentarnih izbora 2019. godine“ u utorak, 28. maja u 12,30 sati u Amfiteatru Fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Nakon predavanja, planirana je i kratka neformalna diskusija sa uvaženim predavačem.

Sven Petke je, prije nego je stupio na dužnost direktora Fondacije Konrad Adenauer, predstavništva u BiH početkom februara ove godine, devetnaest godina bio poslanik u Pokrajinskom parlamentu Brandenburga.

Predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini otvoreno je u februaru 1997. godine, kao dio mreže od 70 ureda sa preko 120 dugoročnih projekata širom svijeta.
Fondacija Konrad Adenauer podržava demokratski razvoj političkih partija, približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, pomirenje i razumijevanje etničkih grupa i vjerskih zajednica, te mlade u politici, privredi, nauci i teologiji (kroz stipendije i druge aktivnosti u korist mladih). Sloboda, pravda i solidarnost su vodeći principi u djelovanju Fondacije Konrad Adenauer (KAS).

(NovaSloboda.ba)