Amir Avdagić ponovo izabran za predsjednika Regionalne antidoping organizacije Istočne Evrope

Na redovnom godišnjem zasjedanju WADA – Regionalne antidoping organizacije Istočne Evrope održanom u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, dosadašnnji predsjednik Amir Avdagić, većinom glasova već u prvom krugu glasanja, izabran je ponovo za predsjednika ove organizacije, saopšteno je iz Agencije za antidoping kontrolu BiH.

“Svjetska antidoping agencija WADA je ohrabrena kontinuiranim napretkom Regionalne antidoping organizacije Istočne Evrope (EERADO-a) i njegovih članica. Tokom protekle dvije godine, predsjednik EERADO-a Amir Avdagić, pružio je podršku i smjernice EERADO-u i zemljama članicama i radujemo se nastavku zajedničkog rada tokom sljedeće dvije godine njegovog predsjedavanja“, rekao je nakon izbora Sebastien Gillot, direktor za Evropu Svjetske antidoping agencije – WADA.

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine se pridružuje čestitkama WADA Svjetske antidoping agencije predsjedniku Avdagiću, koji na najbolji mogući način predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu i Agenciju za antidoping kontrolu BiH u borbi protiv dopinga u sportu na regionalnom i globalnom nivou.

Ponovni izbor predsjednika Avdagića na ovu značajnu funkciju predstavlja potvrdu njegovog kvalitetnog rada. kao i rada Agencije za antidoping kontrolu BiH prema najvišim međunarodnim standardima u borbi protiv dopinga u sportu.

(NovaSloboda.ba)