U prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima održaće se sajam “Dani trešnje”

U sajamskom prostoru bivšeg TC Merkur u Vrapčićima kod Mostara, od 19. do 21. juna, održaće se 17. po redu Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma “Dani trešnje”.

Sajam „Dani trešnje“, koga organizuje Turističko udruženje Sjever Potoci, je manifestacija koja izlagačima omogućava da svoju ponudu približe kupcima, a posjetiocima upoznavanje sa novim proizvodima i ostvarivanje saradnje i poslovnih ugovora.

Osim prezentacije poljoprivrednih proizvoda, oko 300 izlagača iz Albanije, Makedonije, Srbije, Crna Gore, Turske i BiH imaće priliku promovisati i stare autohtone zanate zemalja iz kojih dolaze. U okviru Sajma, čiji je partner zamatska komora FBiH, biće upriličeno nekoliko prezentacija projekata, a jedan od njih je i idejni projekat izgradnje žičare na mostarskom zimovalištu Ruište. Biće potpisan i Sporazum o prijateljstvu i saradnji između Grada Mostara i Grada Zrenjanina iz Republike Srbije.

Ovogodišnji Sajam karakterističan je i po humanitarnoj akciji, gdje će posjetioci kupovinom ulaznice donirati sredstva za Cenatar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“, a ujedno i učestvovatiu nagradnoj igri sponzora Međunarodnog aerodroma Tuzla i osvojiti dvije povratne karte Tuzla-Eindhoven.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)