U povodu Bajrama uručena novčana pomoć za 20 socijalno ugroženih porodica

dav

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama, Gradska uprava Mostara u Centru za socijalni rad Mostar s novčanom pomoći danas je obradovala 20 socijalno ugroženih porodica u Mostaru.

Novčanu pomoć u visini od po 150 KM uručili su im glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i Izet Šahović, načelnik Odjela za finansije i nekretnine. Uručenju bonova bila je prisutna i Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar i  Elvedin Gadara, šef Služba za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice Grada Mostara.

Glavnja savjetnica Komadina kazala je kako ovim činom Grad Mostar već 15 godina zaredom želi  pružiti podršku  i uljepšati ovaj praznik svojim sugrađankama i sugrađanima, koju su u stanju socijalne potrebe.

Uz čestitke za predstojeći Bajram, izrazila je nadu kako će u budućnosti potrebe za ovim vidom pomoći biti manje, a da će Grad Mostar kontinuirano nastaviti s pružanjem podrške socijalno ugroženim porodicama uoči najvažnijih vjerskih praznika katolika, pravoslavnih i muslimana.

Direktorica Marić  i načelnik Šahović pridružili su se čestitkama i lijepim željama za Bajram, a direktorica Marić zahvalila je podršku projektima koje radi Centar.

(NovaSloboda.ba)