Požar u migrantskom centru u Velikoj Kladuši ugašen, 29 povrijeđenih

Požar u Privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši je ugašen, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona potvrđeno je da je 29 osoba povrijeđeno ili zatražilo medicinsku pomoć.

“Policija je jutros u 6,35 sati primila dojavu o požaru u ovom privremenom prihvatnom centru, te odmah na mjesto uputila dežurne timove. Pripadnici vatrogasnih službi su, takođe, odmah reagovali i brzo stavili požar pod kontrolu. Trenutno imamo informaciju da je 29 osoba povrijeđeno, odnosno da im je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja Velika Kladuša i Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, rekao je Feni glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Dodao je i kako se još uvijek ne može zvanično govoriti o uzrocima požara, iako postoje određene špekulacije da je u pitanju ljudski faktor.

“O tome ćemo moći govoriti kada policijski službenici obave uviđaj u samom objektu, a sve istražne radnje počinju čim se za to stvore uslovi u zgradi Mirala”, istakao je Šiljdedić.

Prema dosadašnjim informacijama, nema smrtno stradalih u požaru, dok o težini i stepenu povreda kod hospitalizovanih osoba još uvijek nema zvaničnih informacija. Dežurna ekipa u Centru urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” još uvijek pruža neophodnu pomoć povrijeđenim pacijentima.

(Fena)