Svijet i u svijetu svašta – Slike dana

Kostimirane učesnice predstave na MCM Comic Conu u Izložbenom centru u Londonu, nakon uspješno završenog zadatka, razgovaraju sa vitezom, koji je sebi dozvolio da ćaska sa ovim damama. Engleska posla.

Diplomci Pomorske akademije u Annapolisu, Maryland, SAD, na njihovoj završnoj ceremoniji bacaju kape u zrak. Vojnici su položili zakletvu u mornarici i pomorskom korpusu.

Jedna demonstrantkinja na demonatracijama „Fridays for Future“, Petkom za budućnost, u Barceloni, Španija, na čitavom tijelu nosi limenke za piće i plastični otpad. Svakog petka u 120 zemalja svijeta demonstrira se i štrajkuje za više zaštite klime.

Biciklisti na 102. Giro d’Italia mogli su uživati u podrpci čovjeka u kostimu flaminga, tokom 12. etape u Pinnerollu, Italija. Giro d’Italia se smatra najvažnijom etapnom biciklističkom trkom, nakon Tour de France.

Vojnici 3. pješadijskog puka američke vojske, poznati i kao “The Old Guard”, Stara garda, učestvuju u u događaju “Flags In” u Arlingtonu, Virginia. Prije Dana sjećanja, na vojnike poginule u ratu, na Vojnom groblju u Arlingtonu, na svaki grob se stavi američka zastava.

Klizavae zgode i nezgode: Nakon što završe prvu godinu studija na Pomorskoj akademiji u Annapolisu, SAD, studenti pokušavaju da se popenju na jedan spomenik. Objekat bude namazan biljnim mastima, a penjači čitavo vrijeme prskani vodom.

Legende poput trostrukog svjetskog prvaka Formule 1, Niki Laude, teško da će više biti u Austriji. Pretpostavlja se da je u svojih 171 trka Formule 1, barem desetak pua izbjegao smrt, a jednom ju je gladao direktno u oči.

(web)

Smail Špago

(NovaSkoboda.ba)