Iduće sedmice počinje 23. izdanje Memorijala Omer Tipura Dedin

U petak, 21. juna, u 20,30 sati svečano će biti otvoren Memorijal Omer Tipura Dedin, turnir u malom fudbalu, turnir koji se održava već 23 godine.

Turnir iz godine u godinu okuplja ponajbolje igrače Bosne i Hercegovine, kao i lokalne rekreativce, a činjenica da turnir traje već 23 godine dovoljno govori o njegovoj tradiciji i veličini.

Ispred Organizacionog odbora turnira, medijima su se obratili Omar Tipura i Mirza Lalić, kao i predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Igor Melher.

“Sama činjenica da turnir traje već 23 godine govori za sebe i pokazuje da je Bijelo Polje nezamislivo bez turnira u ovom periodu godine. Sretni smo što je interes za turnirom svake godine pristuan, a tome govori podatak da je cirfa od 20 ekipa u seniorskoj kategoriji nešto na što smo navikli i što je zapravo minimum koji očekujemo na osnovu ranijih iskustava”, kazao je Tipura.

Melher ističe da je ovo turnir kome Sportski savez svake godine izlazi u susret, a razlog tome je tradicija koja se izgradila tokom svih ovih godina.

“Sportski savez prepoznaje vrijednosti koje se trebaju cijeniti, tako da ćemo i ove godine pomoći sportskim prijateljima iz Bijelog Polja da na što bolji način organizuju turnir”, rekao je Melher.

Nosilac glavnih aktivnosti turnira je FK Bjelopoljac, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH Jug.

Turnir traje od 20 do 30 dana, a ove godine okupiće igrače iz četiri različite kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani.

“Turnir počinje naredne sedice i trebao bi trajati oko tri sedmice. Nadamo se da će i ovaj turnir probuditi veliko interesovanje među učesnicima, a posebno među gledaocima na tribinama. Pored takmičarskog dijela, turnir je i humaitarnog karaktera, tako da svake godine organizujemo mečeve koji imaju za cilj pomoći onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Lalić.

Kotizacija za turnir iznosi 120 KM. Prijave za turnir su već počele i moguće ih je obaviti svakim danom od 12 do 15 sati, a krajnji rok je 20. juni, kada će se obaviti izvlačenje grupa.

Glavna nagrada turnira je 4.000 KM.

(NovaSloboda.ba)